Senast uppdaterad:
2021-08-04

Rösta i personval

Se och läs hur du röstar i ett personval.

Om du inte får tillgång till voteringar kan det bero på följande:

  1. Du befinner dig i fel möte. Kontrollera att du är inne i rätt möte genom att trycka på "mig menyn" och klicka på "välj möte" och välj sedan det korrekta mötet.
  2. Mötesadministratören har inte tilldelat dig rösträtt. Kontakta din mötesadministratör eller annan kontaktperson i din organisation.

Att rösta i personval i GoPlenum går snabbt och är enkelt. Väl inne i mötet styr mötesledaren när omröstningar ska ske. När så är fallet kommer en dialogruta att presenteras med de alternativ som är tillgängliga. Om det finns särskilda krav på valet (till exempel att varje röstpapper måste ha minst två kvinnor och två män) kan du inte skicka in röstbrevet tills kraven är uppfyllda. När en omröstning har börjat måste du rösta innan du kan använda andra funktioner i appen.

För att välja en specifik person till en röstsedel, tryck på knappen "välj" som finns längst till höger om det namnet som du vill välja.

Om valberedningen har lämnat förslag på namn, kan du enkelt välja dessa genom att trycka på knappen "välj alla".

Efter att du gjort dina val till röstsedeln, kan du sedan rangera och ändra dina val genom att trycka på "ta bort" och sedan välja en ny kandidat.

Något som inte stämmer? Är texten otydlig eller innehåller språkfel?

Vi använder automatiska översättningar från svenska till norska och engelska. Vi försöker så gott det går men ibland blir översättningarna felaktiga. Hör gärna av dig via vårt kontaktformulär nedanför.

Hittar du inte det du söker?

Skicka din fråga. Vi försöker svara inom en affärsdag.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.